FitTest

Spelsporten

Met een specifieke FitTest voeren we veldtesten uit bij spelsporters (bijv. voetbal, hockey, korfbal). Hiermee krijgen we een exact beeld over de fysieke eigenschappen die voor een spelsporter van belang zijn. De doelstelling is om:
– De effectiviteit van trainingen op een objectieve manier te evalueren.
– Fysiek sterke- en zwakke punten van de individuele spelers vast te leggen om hier gericht aan te kunnen werken.
– Een objectief antwoord te krijgen op de vraag of de, van een blessure herstelde, speler al volledig inzetbaar is.

De FitTest voor spelsporters bestaat uit een meting van gewicht en vetpercentage, een 30m sprinttest (incl. 10m en 20m splittijden), een sprint-wendbaarheidstest en een interval conditietest (YoYo Intermittent Recovery Test).
In de sprinttesten spelen de startsnelheid, wendbaarheid en het versnellingsvermogen een centrale rol.
De YoYo test is gericht op het herstelvermogen en bootst het intervalkarakter van een spelsport na. De hartslag van de spelers wordt tijdens de test continu gemeten. Het herhalen van de test gedurende het seizoen geeft een objectief beeld over de individuele fysieke eigenschappen in de tijd.

Eén testsessie, uitgevoerd in 2 groepen van 10 spelers, neemt ongeveer 2 uur in beslag. De testresultaten kunnen binnen een week in verslagvorm verwerkt en toegelicht worden.

Prijs: Vraag offerte

Naast veldtesten voeren we ook trainingsanalyses uit bij spelsporters. Meer informatie hierover kunt u vinden onder Training.

Scholen en Bedrijven

De FitTest voor scholen en bedrijven is er op gericht om binnen korte tijd de lichamelijke fitheid van een grote groep leerlingen of werknemers in kaart te brengen. Afhankelijk van de wensen en beschikbare tijd komen de volgende fysieke eigenschappen aan bod: conditie, lenigheid, lichaamssamenstelling, kracht en snelheid.

De testresultaten worden ingevoerd in een digitale database. Via een webapplicatie kunnen de deelnemers inloggen in de database, de individuele testuitslagen inzien en opslaan als pdf-bestand. In het testrapport beoordelen we de testresultaten aan de hand van referentiewaarden naar leeftijd en geslacht. Ook geven we richtlijnen om de verschillende fysieke eigenschappen te verbeteren.

Prijs: Vraag offerte