Afspraak maken

We hebben verschillende testmogelijkheden, met of zonder Sportmedisch Onderzoek. Kijk in het Testoverzicht voor de verschillen en prijzen. Alle inspanningstesten voeren we standaard uit met VO2max- én lactaatmeting.


Ga naar onze Boekingssite en maak een afspraak:

Boek een afspraak voor een VO2max Test of Sportmedisch onderzoek


Let op, voor het maken van een afspraak is het nodig een aanbetaling te doen!

Het is mogelijk om de test tot 48 uur voor de afspraak kosteloos af te zeggen of te verplaatsen. Wil je de afspraak daarna nog wijzigen, dan brengen we 50% van de kosten in rekening.


 

Veel gestelde vragen:

Wordt de VO2max (of Inscyd) Test vergoed door de verzekering?
Ja, mits je de VO2max Test combineert met een sportmedisch onderzoek én in je aanvullende verzekeringspolis een vergoeding voor een Sportmedisch Onderzoek staat. Dit zijn opties 4 tot en met 7 in het testoverzicht. Er is een sportarts aanwezig van SMA Olympia en zij voldoen aan alle voorwaarden van de verzekering.

Welk type Test heb ik nodig voor een medische verklaring?
Als je de inspanningstest (VO2max of Inscyd) combineert met een Sport Medisch onderzoek  (opties 4 tot en met 7 in het testoverzicht) kan de sportarts een medische verklaring ondertekenen.

Wat is voor mij de beste keuze: een VO2max Test of een Inscyd Test?
De meerwaarde van een Inscyd Test hangt af van het aantal keer/uren dat je per week traint en je nivo.  Voor de meeste duursporters zal een VO2max Test genoeg informatie opleveren. De extra informatie uit een Inscyd Test zal pas meerwaarde voor je hebben als je minimaal 3x per week traint, als wielrenner met een vermogensmeter traint en een ingeschatte FTP (bijvoorbeeld uit Zwift of 20 minuten test) hebt van minimaal 3W/kg. Of als hardloper een 10 km onder de 48 minuten (4:48min/km) kan lopen.

 

Ah, je wilt meer weten?

Onderstaande buttons sturen je naar pagina's die over een aantal specifieke onderwerpen gaan.