Sportmedisch Onderzoek

Het is mogelijk om de VO2max Test te combineren met een Sportmedisch Onderzoek of Sportkeuring. Een sportarts van SMA Olympia is hierbij aanwezig voor het sportmedische deel van het onderzoek. SMA Olympia is SCAS gecertificeerd, aangesloten bij de FSMI en voldoet daarmee aan de voorwaarden van de verzekering. Voor een sportmedisch onderzoek is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. De kosten kunnen meestal uit je aanvullende polis worden vergoed en gaan niet van je eigen risico af. De vergoeding verschilt per verzekeraar dus check daarvoor je polis. Ook kan je kijken op Sportzorg.nl voor een overzicht van de vergoedingen bij de verschillende zorgverzekeraars.

Reden voor Sportmedisch Onderzoek?

Een sportmedisch onderzoek is zinvol als je, naast informatie over je conditie, een check wilt van je hart, als je klachten hebt over je ademhaling of als je gewoon een algehele lichamelijke check-up wilt. Een andere reden kan zijn dat je het vergoed kan krijgen door de zorgverzekering. In tegenstelling tot een ‘losse’ VO2max Test is er bij een Sportmedisch onderzoek wel een sportarts aanwezig en dit stellen de meeste verzekeraars als voorwaarde.

Welk Onderzoek?

Je kan kiezen uit een VO2max Test met Lausanne keuring (oftewel een ‘Klein Sportmedisch onderzoek’)  of een VO2max Test met Groot Sportmedisch onderzoek. Heb je geen vragen/klachten over blessures en ben je met name geïnteresseerd in je conditie- en trainingswaarden? Een Klein Sportmedisch onderzoek kan volstaan. Dit onderzoek bestaat uit een intake door de sportarts, een meting van bloeddruk, gewicht en vetpercentage en een hartfilmpje (ECG) in rust en tijdens de VO2max Test.  Een Klein Sportmedisch onderzoek kan je ook als Triathlonvariant uitvoeren, waarbij we zowel je fiets- als hardloopzones bepalen.

Als je wél klachten/vragen hebt over blessures of gezondheid of als je een algehele check wilt, dan is een Groot Sportmedisch Onderzoek de beste keuze. Dit zijn de onderdelen van de kleine versie, uitgebreid met een algemeen intern en orthopedisch onderzoek (check gewrichten, spieren, pezen), een specifiek orthopedisch onderzoek gericht op de sporttak, een ogentest en eventueel een longfunctietest, afhankelijk van je klachten en de intake. Het is mogelijk tegen meerprijs een aanvullend bloedonderzoek uit te laten voeren, waarbij we hemoglobine (Hb) en cholesterol bepalen.

Interesse?

Voor een overzicht van testmogelijkheden en prijzen klik HIER.

Of maak direct een afspraak met de PLANNER!

Ah, je wilt meer weten?

Onderstaande buttons sturen je naar pagina's die over een aantal specifieke onderwerpen gaan.