Testmogelijkheden

Een inspanningstest geeft objectieve informatie over het prestatievermogen van een sporter. Deze informatie is noodzakelijk voor het opstellen, evalueren en/of aanpassen van een trainingsprogramma. Ook voor rekreatieve sporters, die geen strikt trainingsprogramma volgen, kunnen de resultaten uit een inspanningstest zeer zinvol zijn: Hoe is het gesteld met mijn conditie? Train ik wel op de juiste manier? Wat zijn mijn trainingszones?

Prestatiebepalende factoren zoals conditie, kracht en snelheid kunnen we met onze testen helder in kaart brengen. Voor spelsporten (zoals voetbal en hockey) kan dit ook in de vorm van een testbatterij op de trainingslocatie.

De conditietesten (VO2max Test), die vooral voor duursporten zoals hardlopen, wielrennen en schaatsen interessant zijn, voeren we uit op de loopband, fietsergometer of op de eigen fiets. Door de samenwerking met de sportartsen van SMA Olympia kan de VO2max Test ook deel uitmaken van een sportkeuring of sport medisch onderzoek. SMA Olympia is SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de landelijke federatie voor sportmedische instellingen (FSMI) en voldoet daarmee aan de voorwaarden die de zorgverzekeraars stellen.