Testen

We hebben verschillende mogelijkheden voor het testen van je conditie: fietsen of hardlopen, met of zonder Sportmedisch Onderzoek. Tijdens alle inspanningstesten meten we standaard de ademhalingslucht om je VO2max te kunnen meten en doen we lactaatmetingen om de mate van verzuring in kaart te brengen. Zo kunnen we nog nauwkeuriger je drempels – aerobe en anaerobe drempel (FTP, omslagpunt) – en trainingszones bepalen.

Als je tijdens een VO2max Test ook een hartfilmpje wilt laten maken en/of de kosten wilt kunnen declareren bij je aanvullende verzekering, dan kunnen we de VO2max Test combineren met een Sportmedisch Onderzoek. Naast de inspanningsfysioloog is hierbij ook een sportarts van SMA Olympia aanwezig. SMA Olympia is SCAS gecertificeerd, aangesloten bij de landelijke federatie van sportmedisch instellingen (FSMI) en voldoet daarmee aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars (zie aanvullende polis voor vergoeding).

Welke test past bij jouw situatie?

Klik HIER voor een overzicht van de testmogelijkheden en prijzen.

Ga naar de PLANNER om direct een afspraak te maken.

Achtergrondinformatie

Voor meer inhoudelijke informatie over de verschillende testen kan je onderstaande links volgen:

Testen op locatie

Het is mogelijk VO2max Testen en Sportmedische Onderzoeken op locatie uit te voeren. Je test op je eigen fiets die we plaatsen op onze Cyclus2-fietsergometer. Voor looptesten dient er een goede loopband aanwezig te zijn. Verder is de voorwaarde dat we minimaal 7 testen/keuringen op een dag kunnen uitvoeren.

Mail naar info@contest.nl voor vragen en/of een offerte.

 


Als je op vermogen traint, kan je ook een INSCYD Test uitvoeren. Dit is een testprotocol met losse inspanningsblokken. De data voeren we in in de INSCYD software, die aan de hand van het geleverde vermogen en de lactaatwaarden, de VO2max en VLaMax bepaalt. Lees meer over de INSCYD Test.

 

Ah, je wilt meer weten?

Onderstaande buttons sturen je naar pagina's die over een aantal specifieke onderwerpen gaan.