Sportkeuring

De sportkeuringen voeren we uit in samenwerking met de sportartsen van het Sport Medisch Adviescentrum (SMA) Olympia en zijn gericht op de gezondheid én het prestatievermogen van de sporter. Afhankelijk van de ziektekostenverzekeraar zijn de kosten te declareren bij de verzekering. SMA Olympia is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts.
Zie Sportzorg.nl voor een overzicht van de vergoedingen bij de verschillende zorgverzekeraars.

We hebben 2 type sportkeuringen:
1. Een VO2max Test + hartfilmpje (ECG) tijdens rust en inspanning (‘kleine sportkeuring’) – voor sporters die geen klachten hebben over blessures of hun gezondheid en met name geïnteresseerd zijn in hun conditie- en hartslagwaarden.

Prijs: Eur 195,00 (2019)

Voor triatleten is een combinatie van fiets- en looptest ook mogelijk als onderdeel van een ‘kleine sportkeuring’. Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen per mail of telefoon (085-060TEST).

2. Een VO2max Test + uitgebreid sport medisch onderzoek – voor sporters die een algehele check willen en/of klachten/vragen hebben over hun gezondheid.
Het sport medisch onderzoek bestaat naast de inspanningstest uit een uitgebreide anamnese, een algemeen intern en orthopedisch onderzoek (check gewrichten, spieren, pezen), een specifiek orthopedisch onderzoek gericht op de sporttak, een ogentest, het meten van bloeddruk- en vetpercentage en een hartfilmpje (ECG) tijdens rust en inspanning. Eventueel kan de sportkeuring aangevuld worden met een bloed- (Eur 30,00) en/of longfunctie-onderzoek.

Prijs: Eur 245,00 (2019)

De VO2max Test kan zowel op de fietsergometer als op de loopband worden uitgevoerd, zodat we ook voor hardlopers de trainingszones specifiek kunnen bepalen.
Een aanvullende lactaatmeting is mogelijk om de mate van verzuring te bepalen tijdens de test. Met name het verloop van de gemeten lactaatwaarden geeft extra interessante informatie voor sporters die gericht met hartslag- en/of vermogensmeter (willen) trainen.

Meerprijs: Eur 30,00