VO2max Test

VO2max staat voor maximale zuurstofopname en geldt als dé maat voor conditie. De VO2max Test is een maximale inspanningstest op loopband, fietsergometer of eigen fiets, waarbij we het volume en de samenstelling (O2, CO2) van de uitademingslucht meten.
Tijdens de test ademt de sporter door een masker dat via twee kleine kabeltjes is verbonden aan de meetapparatuur; na een warming-up neemt de fietsbelasting of loopsnelheid in kleine stapjes toe tot maximale inspanning wordt bereikt. Voor de inspanningstest meten we het gewicht en de huidplooien op om het vetpercentage en de vetvrije massa te kunnen bepalen.

Een VO2max Test geeft ons informatie over belangrijke inspanningsfysiologische waarden zoals de maximale zuurstofopname (VO2max), het omslagpunt, de verhouding tussen koolhydraten en vetten als brandstof in de energievoorziening en maximale hartslag (HFmax). Bovendien kunnen we op basis van de testresultaten de individuele trainingszones bepalen, die de sporter direct kan gebruiken in zijn/haar trainingsprogramma.
Na afloop van de test bespreken we de eerste, “ruwe” resultaten. De uitgewerkte versie sturen we per email na.

Klik op onderstaande pdf voor een voorbeeld met korte toelichting.

Prijs: Eur 115,00 (groepskorting mogelijk bij 4 of meer personen)

HerTest (<6 maanden): Eur 100,00

Een VO2max Test kan aangevuld worden met een lactaatmeting om de mate van verzuring te bepalen tijdens de test. Met name het verloop van de gemeten lactaatwaarden geeft extra informatie voor sporters die gericht met hartslag- en/of vermogensmeter (willen) trainen.
Prijs aanvullende lactaatmeting: Eur 30,00

Voor triatleten is een combinatie van fiets- en looptest ook mogelijk, wel of niet (deels) in combinatie met een sportkeuring. Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen per mail of telefoon (085-060TEST).