Januari 2019, Amsterdam – De afgelopen periode zijn er verschillende ‘connectors’ geinstalleerd op onze Smartabase site, waardoor externe data van bijvoorbeeld hartslagmeters automatisch gesynchroniseerd kunnen worden.

De afgelopen periode zijn er verschillende ‘connectors’ geïnstalleerd op onze Smartabase site, waardoor externe data van bijvoorbeeld hartslagmeters automatisch gesynchroniseerd kunnen worden. Tot nu toe was het wel mogelijk externe data via de import van een .csv file in Smartabase te krijgen, maar deze handmatige stap is nu overbodig. Op dit moment zijn de volgende connectors geïnstalleerd:

  • Polar (Flow)
  • Training Peaks
  • Gymaware
  • Apple Health

Met name de laatste is interessant, omdat gegevens van apps met een koppeling naar Apple Health ook automatisch Smartabase in kunnen. Hierdoor is de integratie van andere type hartslagmeters zoals Garmin en Suunto ook geen probleem meer. Ook Sport apps als Strava, RunGap of apps op het gebied van voeding, slaap en gezondheid kunnen we op die manier integreren met Smartabase.

Uiteraard blijft het interessant om naast de ‘harde’ trainingsdata van een hartslag- of vermogensmeter, ook de gevoelswaarde van een atleet te monitoren en die zal hij/zij toch echt zelf in moeten vullen. Maar afgezien daarvan zijn de op dit moment beschikbare ‘connectors’ een grote stap om het plaatje over de trainingsbelasting van een atleet compleet te maken.

Overigens zal Fusion Sport, het bedrijf achter Smartabase, met enige regelmaat nieuwe connectors van diverse externe hardware en software blijven uitbrengen.

Ah, je wilt meer weten?

Onderstaande buttons sturen je naar pagina's die over een aantal specifieke onderwerpen gaan.