Trainingsbegeleiding

Na afloop van een VO2max Test bespreken we de testresultaten en bepalen we je trainingszones. Ook geven we advies over hoe je je trainingen het beste kan invullen. Maar als je daarnaast trainingsschema’s wilt waarin we concreet je trainingen voorschrijven dan kan dat natuurlijk ook. Ongeacht het aantal trainingsjaren of nivo stellen we fiets- en loopschema’s op. Die zijn afhankelijk van je trainingsdoel(en), beschikbare tijd, testresultaten en eventuele andere wensen. We maken hierbij gebruik van Smartabase, een online sporter-volgsysteem, waarin we je trainingsbelasting en belastbaarheid goed in de gaten kunnen houden.

Feedback

Het geven van feedback op de trainingen en het aanpassen van het schema op basis hiervan zijn in onze ogen een essentieel onderdeel van goede trainingsbegeleiding. Wij geloven dan ook niet in de standaard ‘kookboek’-schema’s die je op internet kan vinden. Iedereen reageert immers verschillend op trainingsprikkels! Bovendien kan en zal er tijdens een trainingsperiode altijd iets gebeuren waardoor het beter is om van het vooraf gestelde plan af te wijken en het schema aan te passen.

Smartabase

In Smartabase (Fusion Sport, Australië) verwerken wij de trainingen en geef jij via de website of app feedback. Bijvoorbeeld over je herstel, slaap, eventuele lichamelijk klachten en de Ervaren Mate van Inspanning (EMI). De EMI geeft een subjectieve zwaarte van je training weer, in een getal van 1 tot 10, en is een interessante maat om te volgen. Voor meer achtergronden over de EMI zie het artikel een-trainingslogboek-bijhouden in de kennisbank.

Naast bovenstaande gegevens kunnen we ook je hartslagdata uit bijvoorbeeld Polar Flow, Garmin Connect of via Apple Health koppelen aan Smartabase, zodat we die informatie ook automatisch binnenkrijgen na elke training.

 

Interesse?

Stuur een mail naar info@contest.nl.

 

Ah, je wilt meer weten?

Onderstaande buttons sturen je naar pagina's die over een aantal specifieke onderwerpen gaan.