Smartabase

Smartabase (Fusion Sport, Australië) is een online Sporter-volgsysteem waarin alle gegevens van, voor en door sporters in opgeslagen kan worden. Dit geldt niet alleen voor het trainingsdagboek van de sporter, maar ook voor het trainingsschema en jaarplan van de trainer, de input van de (para)medische staf, sportdiëtist of sportpsycholoog, data uit hartslag-, GPS en vermogensmeters, resultaten van inspanningstesten, video’s etc. Op basis van de ingevoerde gegevens kunnen berekeningen en analyses gemaakt worden, vergelijkbaar met de mogelijkheden van MS Excel. Met behulp van zogenaamde Performance Alerts kan de (medische) staf zich automatisch op de hoogte laten stellen bij opvallende zaken.
Door binnen één systeem de relevante informatie te combineren en te communiceren is het mogelijk meer grip te krijgen op het trainingsproces en zo de kans op blessures en/of overtraindheid te minimaliseren en op het juiste moment te pieken.

De mogelijkheden binnen Smartabase zijn in principe eindeloos. De software is volledig aanpasbaar aan de wensen van de coach, staf, club of sportorganisatie. Het is aan hen om te bepalen welke informatie zij in kaart willen brengen. De gegevens kunnen ingevoerd worden via de PC, tablet of smartphone, zowel online als offline.

Smartabase is internationaal marktleider op het gebied van monitoren van sporters, met organisaties als onder meer het Australian Institute of Sports, the Canadian Athlete Monitoring Program, Aspire Academy (Qatar), UK Athletics (atletiek, Groot Brittannië), Liverpool (voetbal, Groot Brittannië), KRC Genk (voetbal, België) en San Antonio Spurs (basketbal, VS). Binnen Nederland werken onder andere de KNSB (Nationaal Trainingsselectie Shorttrack en de Regionale Trainingscentra Langebaan, Shorttrack), de Zeilacademie van het Watersportverbond, de Dutch Squash Academy en de beachvolleyballers van Team Beach Volleybal Nederland met Smartabase.

Uw team, club of sportorganisatie kan ook gebruik maken van Smartabase via ConTest. Heeft u interesse en/of vragen? U kunt contact met ons opnemen per mail of telefoon (06-26164916).

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Fusion Sport of Youtube.