Smartabase

Smartabase (Fusion Sport, Australië) is een online Sporter-volgsysteem waarin teams, clubs en grotere sportorganisaties gegevens van, voor en door sporters kunnen opslaan en analyseren. In de praktijk blijkt dat coaches en staf al best veel informatie van sporters verzamelen. Maar dat dit in verschillende Excel-, Word- en andere documenten los van elkaar wordt opgeslagen. In Smartabase kan dit binnen één systeem. Door relevante informatie te combineren en te communiceren is het mogelijk meer grip te krijgen op het trainingsproces en zo de kans op blessures en/of overtraindheid te minimaliseren en op het juiste moment te pieken.

Smartabase Athlete Monitoring SystemFusion Sport is met Smartabase als ‘Human Performance Platform’ inmiddels internationaal marktleider op het gebied van het monitoren binnen de sport. Maar ook buiten de sport, zoals bij The Royal Ballet (VK) en binnen defensie (VS) maken ze er gebruik van. Zie www.fusionsport.com/clients om een indruk te krijgen van de Smartabase gebruikers wereldwijd. Binnen Nederland werken de KNVB, Ajax en ook NOC*NSF met Smartabase.

Welke data?

De mogelijkheden binnen Smartabase zijn in principe eindeloos. De software is volledig aanpasbaar aan de wensen van de coach, staf, club of sportorganisatie. Het is aan hen om te bepalen welke informatie zij in kaart willen brengen. De gegevens kunnen sporters en staf invoeren via de website of Android/IOS app, zowel online als offline.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatie over herstel, slaap en lichamelijk klachten door sporters. De planning en (kracht)trainingsschema’s door coach of krachttrainer. De input van de (para)medische staf of sportdiëtist, testresultaten, wedstrijdverslagen, video’s etc. Ook kan je bijvoorbeeld hartslag- en GPS data uit externe sensoren automatisch synchroniseren met Smartabase.

Feedback

Smartabase: app & webapplicatieMet rapporten en dashboards is het mogelijk feedback te geven aan sporters en staf. Ook kan je zogenaamde Performance Alerts instellen, die je automatisch waarschuwen als bijvoorbeeld de trainingsbelasting van een sporter aangepast moet worden. Zo zorgt een hoge monotonie door te weinig variatie tussen de trainingen, voor een verhoogde kans op ziekte. En als je trainingsbelasting continu te hoog ligt ten opzichte van je belastbaarheid loop je een verhoogde kans op blessures.

Iedereen reageert verschillend op trainingsprikkels. Bovendien zijn er externe factoren (stress, slaap etc) die ook invloed hebben op je herstel en trainingseffecten. Door sporters goed te monitoren en op te tijd in te grijpen kan je blessures en overtraindheid voorkomen.

Smartabase licentie

Nadeel van Smartabase zijn de hoge kosten, waardoor het  niet haalbaar is voor (sport)organisaties of teams met een beperkt budget. In 2014 zijn wij daarom begonnen om het gebruik van Smartabase op ‘licentie-basis’ aan te bieden via onze Smartabase site. Het voordeel van deze constructie is dat de kosten aanzienlijk lager liggen – wij kunnen de kosten immers verdelen over onze klanten – en dat je geen tijd kwijt bent aan het opzetten, aanpassen en onderhouden van de site (denk aan 1-2 dagen per week). Wij maken namelijk het systeem gebruiksklaar voor je, met de gewenste formulieren, berekeningen, alerts en dashboards. Verder kan je gebruik maken van alle functionaliteiten van het systeem. Mochten er aanpassingen en/of toevoegingen nodig zijn, dan voeren we die uiteraard door. Op deze basis maken de KNSB (shorttrack en langebaan), KNAF (autoracen), Beach Team Nederland (beachvolleybal) en het Watersportverbond al een aantal jaar gebruik van onze diensten.

Interesse?

Mail naar info@contest.nl voor meer informatie of het opvragen van een offerte.

Voor meer informatie kan je ook kijken op de site van Fusion Sport of Youtube.

 

Ah, je wilt meer weten?

Onderstaande buttons sturen je naar pagina's die over een aantal specifieke onderwerpen gaan.