Trainingsanalyse Spelsport

Voor het monitoren van trainingen binnen spelsport gebruiken we de borstbanden van het Zephyr Training System (Zephyr Technology, VS). Hiermee registreren we de hartslag, HRV en ademfrequentie. Met de versnellingsmeter die in de banden verwerkt is, meten we de Player Load. Dit is het totaal van alle versnellingen in 3 richtingen op het lichaam.

Door het vele versnellen en afremmen en het wenden en keren is de Player Load een belangrijke maat voor de externe belasting op spelsporters. De hartslag, die traag reageert op wisselingen in intensiteit, geeft juist een indicatie over de interne belasting. Hoe zwaar is een bepaalde trainingsbelasting voor een individuele speler? De combinatie van interne- en externe belasting geeft een goed beeld over de belastbaarheid van spelsporters.

Factoren als de veldgrootte en het aantal spelers in een partijvorm hebben grote invloed op de trainingsbelasting van de spelers. Door metingen uit te voeren tijdens de trainingen brengen we de verschillen tussen de oefenvormen in kaart. Ook komen de verschillen tussen de spelers binnen eenzelfde oefenvorm naar voren. Het verval binnen partijvormen geeft inzicht in de fitheid van de spelers. Met deze informatie kan je als trainer het trainingsproces van de (individuele) spelers beter sturen én ook blessures voorkomen.

Interesse?

Mail voor vragen of offerte naar info@contest.nl.

Ah, je wilt meer weten?

Onderstaande buttons sturen je naar pagina's die over een aantal specifieke onderwerpen gaan.